A 2023-as szezonnak vége, szóval itt az ideje a vakációnak, nem? Max Verstappen-nak még van mit csinálnia. Milyen kötelezettsége van egy pilótának szezon után?

A Forma-1-es pilótáknak egész évben sűrű programjuk van. Azt gondolhatnánk, hogy a szezon utolsó versenye után mehetnek szabadságra. Az Abu Dhabi Nagydíj után egy pilóta sem mehetett szabadságra. Így volt ez Max Verstappen-el is. A hollandnak még vannak fontos kötelezettségei, amelyeket még az év végéig teljesítenie kell.

„Szeretek szünetet tartani. De még nincs vége. Japánban kell mennem a Hondához, van még személyes dolgom is. Ezen felül szponzori kötelezettségem is van. Még van pár napom. Remélhetőleg december közepén már mehetek szabadságra. „Karácsonyra két GT3 tesztnapot tervezek. Egy darabig ezt fogjuk csinálni. De ez nem csak rám vonatkozik, hanem a GT3 csapatára is. Utána már karácsony van, és tényleg van egy kis szünetem. Karácsonyi ajándékokat is kell vennem. Erre mindig későn kerítek sort.”- árulta el Max Verstappen.

A holland pilóta december 8-án részt vesz az FIA gálán, majd Japánba utazik. Ez után egy szponzori eseményen kell részt vennie, Amszterdamban. Innen a Red Bull főhadiszállásra megy. 2024. január 15-én pedig már készül az új szezonra.