Egyre valószínűbb, hogy jövőre már nem láthatjuk az Alfa Romeót szponzorként a Forma-1-ben. Az olasz autómárka szerződése az Abu-Dzabi Nagydíj után véget ért a Sauberrel. Úgy tűnik, nem talál új partnert az F1-ben.

A Monacói Nagydíj körül olyan pletykák láttak napvilágot, miszerint az Alfa Romeo a Haas szponzora lesz 2024-ben. Hivatalos bejelentés azonban nem történt. 2023 elején maga az Alfa Romeo jelezte, hogy nyár végére szeretné tisztázni a jövőjét a motorsport szponzorációjával kapcsolatban.

A szezonzáró Abu-Dzabi Nagydíjat követően még mindig nincs hivatalos hír arról, hogy az Alfa Romeót jövőre is szponzorként láthatjuk-e a motorsportban. A F1Hírek több forrása szerint ennek az az oka, hogy az Alfa Romeo és a Haas közötti tárgyalások elakadtak az elmúlt hónapokban. A pletykák szerint a két fél nem tudott megegyezni.

Az elmúlt években azonban a Forma-1 teljesen megváltozott. Pénzügyi szempontból nagyszerű időszakon mennek keresztül a csapatok, és a sportág most a megnövekedett nézettség közepette vonzóbb a szponzorok számára. A Haas ebben a szezonban a MoneyGrammal egyezett meg. A csapatok egyre többet követelhetnek a szponzoroktól. Itt akadhatott el a Haas és a Alfa Romeo tárgyalása is.

Úgy tűnt, az Alfa Romeo abban reménykedett, hogy az elmúlt években megállapodást köt a Sauberrel, de ez a megállapodás nem egyezik a jelenlegi piaci értékkel az F1-ben, és a tárgyalások végül nem vezettek eredményre. Ennek eredményeként úgy tűnik, hogy az ikonikus olasz autómárka elhagyja az F1-et. Jelenleg úgy tűnik, hogy nem találtak maguknak másik csapatot. Az Alfa Romeo minden valószínűség szerint a következő hetekben más motorsport-osztályokra fog koncentrálni. Talán a Endurance Világbajnokságra, aminek a névadó szponzora lehet. Maga az Alfa Romeo továbbra is abban reménykedik, hogy decemberben bejelentést tehet.