Fernando Alonso sikeres első szezont tudhat maga mögött. A spanyol pilóta idén csatlakozott az Aston Martinhoz. Hat dobogós helyezést ért el a nyitó nyolc futamon. A kétszeres bajnok szerint még nem állnak készen arra, hogy felvegyék a harcot a legjobb F1-es csapatokkal.

A brit csapat nagyon jól kezdte az évet. Alonso nyolc futamból hatszor felállhatott a pódiumra. A téli szünetben élét javulásuk meglepetés volt, mivel 2022-ben hetedik helyet szerezték meg a konstruktőri bajnokságban. A 2023-as szezon felénél elfogyott a lendületük, de Alonso szerint így sem lehet túl sok negatívumot mondani a csapatra. A kétszeres bajnok szerint az Aston Martin nem áll készen arra, hogy a Forma-1 legjobb csapatai ellen versenyezzen.

„Csak pozitívumokat tudnék mondani. Ez is csak a munka része és annak az utazásnak, amiben a csapat most benne van. A szezont erősen kezdtük. Meglepően versenyképes autónk volt. Talán olyan helyzetben találtuk magunkat, amelyre nem álltunk készen. Olyan csapatokkal harcoltunk, mint a Mercedes, vagy a Ferrari. Erre nem voltunk felkészülve. Összességében azonban azt gondolom, hogy 12 hónappal ezelőtt elképzelhetetlen volt az, amit idén elértünk. Tökéletesen emlékszem a tavalyi tesztre a csapattal itt Abu Dhabiban lezajlott verseny után. Ha valaki azt mondaná nekem, hogy ebben a helyzetben lennénk, amiben most vagyunk, nem hinném el.”- árulta el Fernando Alonso.