A Ferrari egy kihívásokkal teli szezonon van túl. A második helyről a harmadikra csúszott vissza a konstruktőri bajnokságban. Frederic Vasseur szerint vannak olyan hibák, melyek jövőre nem fordulhatnak elő.

Az elmúlt F1-es szezon előtt az olasz csapat abban reménykedett, hogy idén harcba szállhatnak a bajnoki címért. Harcolhatnak majd a Red Bull-al. Ez nem valósult meg. A Red Bull 22 futamból 21-et megnyert. A Ferrari volt az egyetlen olyan csapat, amelyik futamot tudott nyerni a Red Bull mellett 2023-ban. A Ferrari csapatfőnöke, Frederic Vasseur kijelentette. A Ferrarinak ne legyenek nagy elvárásai.

„Egyértelmű. Úgy gondolom, hogy az elvárások túl magasak voltak a szezon elején. Bahreinben pár kör után megértettük. Tudtuk, hol tartunk.
Még néhány kört a szimulátorban is megtettünk Bahrein előtt. A csapat nagyon jól reagált. Úgy gondolom, hogy Zandvoort után nagyot léptünk előre. Ez jól jön majd a jövőben. Erre a fejlődésre már építhetünk a jövőben. Azt nem tudom, hogy jobbak leszünk-e jövőre, mint most. Ezt senki sem tudja. Nem akarok túl optimista lenni, mert valószínűleg ez volt az egyik probléma a tavalyi szezonban. Csak arra kell koncentrálnunk, amit csinálunk. Nem a bajnokság kimenetelére kell gondolnunk akkor, mikor még futamot sem nyertünk.”- árulta el Frederic Vasseur.