Az AlphaTauri pilótája elmagyarázza, hogy hat hónap teljes munkaidőben a Forma-1-ben eltöltött vezetése hogyan segített felfrissíteni a versenyképességét.

Daniel Ricciardo úgy véli, hogy a Forma-1-ben a teljes munkaidőben eltöltött idő motivációt adott neki. Az ausztrál pilóta 2022-ben a Mclaren csapattól távozott. Nem voltak megelégedve a teljesítményével. Tartalékosként tért vissza a Red Bull-hoz. Hat hónap múlva viszont már autóba ülhetett, mivel Nyck de Vries-t elküldték és Ricciardo a helyére ülhetett.

Ricciardo két futamot teljesíthetett. A nyári szünet után a Holland Nagydíj szabadedzésén megsérült a keze. Így jó pár futamot ki kellett hagynia. Az USA Nagydíjon térhetett vissza. Arra a kérdésre, hogy az autóban töltött idő hogyan befolyásolta az F1 iránti megbecsülését, így válaszolt:

„A szabadidő megadta a választ, hogy mennyire is szeretem. Mennyit jelent nekem. Jelenleg úgy érzem, kaptam egy második esélyt. Ez az egyetlen dolog, amivel foglalkozok. Nem ölök másba energiát. Nem akarom azt érezni, hogy nem tettem meg mindig a karrieremért. Nem akarom, hogy a karrierem kicsússzon a kezeim közül. Nem lenne jó érzés. Új perspektívát adott, ami nagyon klassz. Azt mondanám, mindenkinek ajánlom! Úgy értem, nyilvánvalóan mindenki a saját útját járja. Nem hiszed el, hogy mennyire élveztem a második esélyem. Nagyszerű volt az elmúlt hat hónap.”- árulta el Daniel Ricciardo. Mit érzett a Mclaren-es korszak után? Úgy érezte, hogy a sikertelenség hozzájárult ahhoz, hogy kétségbe vonja saját képességeit.

„Amikor nyersz, ez kicsit könnyű, de ha nem vagy, akkor más kihívásokkal teli pillanatokon kell keresztülmenned, amikor egy kicsit csalódottá válhatsz. Az önbizalmas kicsit megcsorbul. Több kérdést teszel fel magadnak. Ez megkérdőjelezi a sport iránti szeretet is. Akkor talán már felkészült sem vagy annyira.”- zárta Ricciardo.