Alex Albon versenyezhetett már Max Verstappen mellett is. A Red Bull nem volt megelégedve a teljesítményével. A thai-brit pilóta szerint nála Sergio Perez sem teljesít jobban a holland mellett.

Alex Albon-nak 2020 év végén távoznia kellett. Nem maradt hely a Red Bull-nál. Tartalékos pilóta lett. Arra törekedett, hogy visszatérjen a rajtrácsra. A Williams volánja mögött ez sikerült. Felhasználta azokat az adatokat, amit a szimulátorozás alatt tanult. Albon most erről számolt be:

„Csak tettem a dolgom. Helyemben mindenki így tett volna. Alapvetően Pierre-től is kaptam információt. Nagyon egyszerű statisztika volt, de a legtöbb Maxhoz viszonyított. A problémám az volt, hogy abban az évben, amikor küzdöttem, Max harmadik vagy negyedik, néha még ötödikként ért célba. Ha három vagy négy tizeddel lett volna tőle, akkor a 11 vagy 12. helyet szereztem volna meg. Azt követő évben az autó szinte minden versenyen első vagy második helyet szerezte meg, miközben Lewis [Hamilton] és Max a címért harcolt. Checo pedig negyedik, harmadik vagy ötödik volt. Visszagondolva még mindig jobb voltam, mint az előző két csapattársa. Ez a statisztikám, és nem igazán tudtam tudtam, mit kell vele kezdeni.”- árulta el Alex Albon.