A Ferrari pilótájának szerződése 2024 végén jár le. Az olasz sajtó arról számolt be, hogy 2029-ig meghosszabbították a monacói szerződését.

A tekintélyes olasz sportlap, a La Gazzetta della Sport azt állította, hogy Charles Leclerc öt éves szerződést írt alá a Ferrarival. Ha a megállapodás valóban létrejött, akkor a monacói nagyon bízhat az olasz csapatban. Akárcsak Max Verstappen- akinek tetemes fizetése Leclerc a szerződés lejártával megegyezhet – a Red Bullnál , Lando Norris a McLarennél vagy George Russell a Mercedesnél , Leclerc a Ferrari úgynevezett „franchise-pilótája”.

Talán ő a leggyorsabb pilóta a rajtrácson egyetlen körön. A Ferrari versenykilátásait tekintve nem sokat változott Leclerc. 2019-ben megkötött szerződése lassan lejár, de azóta nem tudott pár futamgyőzelmen kívül többet felmutatni. A monacói pilótát nagyon szereti a Tifosi. Fernando Alonso 2010-ben nyert Olasz Nagydíjat. Azóta csak Leclerc-nek sikerült ezt megismételni. A Ferrarinak Leclerc-re, a monacóinak a Ferrarira van szüksége. Talán sehol nem kapna olyan autót, ahol küzdhetne a bajnoki címért. Vasseur nagyon jól ismeri. Agyafúrt, ügyes és tudja, hogyan kell csapatot építeni. Ideális személy arra, hogy visszavezesse a Ferrarit a bajnoki címért folytatott küzdelembe. Jól kijönnek Leclerc-el is. Így minden adott ahhoz, hogy a monacói Maranelloban maradjon.