Az FIA hivatalosan is összeférhetetlenségi vizsgálatot indított a Mercedes F1-es csapatfőnöke, Toto Wolff és felesége, Susie Wolff ellen. A szerv szerint fennáll az érdekütközés gyanúja.

Az FIA a rivális csapatok panasza után indított vizsgálatot Toto Wolff és felesége ellen. Toto Wolff 2013 óta a Mercedes F1-es csapatfőnöke, az idei évtől felesége, Susie a FOM, az F1 kereskedelmi jogtulajdonosa alá tartozó F1 Academy főnöke lett. A pletykák szerint olyan belsős információt oszthatnak meg egymással a Mercedes F1-es csapata és a FOM működéséről, amelyhez „hagyományos” csatornákon keresztül nem férhetnének hozzá.

Az F1-es csapatfőnökök privát megbeszéléseiről is információ kerülhet a FOM-hoz, miközben az F1 Bizottság ülésein gyakran ellentétes érdekeket képviselnek a tárgyalóasztalnál. A csapatok nem akartak a nyilvánosság előtt megnyilvánulni a témáról, a háttérben lobbiztak az FIA elnökénél, Mohammed bin Szulajmnál, hogy vizsgálják meg az ügyet. Az FIA rövid keddi közleménye szerint „az FIA tisztában van azokkal a médiában megjelent állításokkal, amelyek szerint az FOM egyik munkatársától bizalmas jellegű információ került egy F1-es csapatfőnökhöz. Az FIA összeférhetőségi részlege vizsgálja az esetet.” A hírről a Racingnews365 számolt be.

A Mercedes már reagált is a vizsgálat hírére. Biztosak abban, hogy Toto Wolff nem követett el jogsértést. A csapat kijelentette, hogy őket senki nem kereste meg. Csak a média felületein keresztül értesültek a vizsgálatról. A Mercedes már felvette a kapcsolatot az FIA-val.