Fernando Alonso 43 éves lesz a Forma-1-es szerződése lejártakor. Az Aston Martin 2025-ig szeretné megtartani a spanyolt. Vajon Alonso is maradna a brit csapatnál?

Alonso kétéves szerződést írt alá az Aston Martinnal, miután elhagyta az Alpine-t. Idén nyolcszor állhatott fel a pódiumra. A kétszeres bajnok jövőre is ott lesz a rajtrácson. 21. F1-es szezonját kezdheti majd el. Az Aston Martin csapatfőnöke, Mike Krack kijelentette, hogy nagyon szeretné megtartani Fernando Alonso-t a 2024-es szezon után is.

Annak ellenére, hogy Alonso a legidősebb pilóta a rajtrácson, még mindig az egyik legerősebb versenyző. Lenyűgöző futamai is voltak az Aston Martin volánja mögött. A csapat korábban azt nyilatkozta, hogy nem aggódik Alonso életkora miatt, aki a következő szezon végén lesz 43 éves. Szeretnék Alonso szerződését meghosszabbítani?

„Azt hiszem, hogy röviden válaszolok erre a kérdésre. Teljes mértékben igen. Csapatként el vagyunk ragadtatva. Még a mai napig is. Úgy gondolom, hogy egy figyelemre méltó csapatjátékost kaptunk, aki mindig konstruktív volt, különösen amikor nem úgy mentek a dolgok, ahogy szerettük volna. Amikor az autó versenyképes volt nyilvánvalóan könnyebb konstruktívnak lenni. A képességeit is láthattuk. A mexikói futam után könnyű lett volna a csapatra rosszat mondani. Mindkét pilóta igazai karaktere Mexikóban mutatkozott meg. Még nehéz időben is összetartottunk.”- jelentette ki Mike Krack, az Aston Martin csapatfőnöke.