Az FIA vizsgálatot indított Toto és Susie Wolff ellen. A szervezet szerint összeférhetetlenség állhat a háttérben a szervezetükben betöltött szerepük miatt.

Kedd este az FIA bejelentette, hogy vizsgálatot indított Toto Wolff ellen. A Mercedes csapatfőnökének felesége a FOM-nak dolgozik. Így félő, hogy bizonyos információkat megoszthat férjével. Az F1-es csapatok nyilatkozatot adtak ki, melyben cáfolták, hogy panaszt tettek volna Toto Wolff és feleségére.

24 órával később szerda este a Haas, a Williams, az Aston Martin, a McLaren, a Ferrari , a Red Bull , az Alpine, az AlphaTauri és az Alfa Romeo csapatok összehangolt nyilatkozatokat tettek közzé. Tagadják, hogy ők panasszal éltek volna az FIA-nál. Susie Wolff is reagált a történtekre. Mélyen sértve érzi magát, de nem lepődött meg azon, hogy vizsgálat indult.

Állítólag Toto Wolff egy közelmúltbeli csapatfőnöki értekezletre érkezett olyan információkkal felvértezve, amelyek csak a Forma-1-es menedzsmenttől (FOM) származhattak. Toto Wolff megjegyzést tehetett ezen a találkozón. Azonnal rájött, hogy hibát követett el, amikor olyan információkat osztott meg, amelyek nem voltak elérhetők a csapat többi főnökének. A Mercedes a vizsgálat híre után kijelentette, hogy őket nem kereste meg az FIA. Csak a hírekből értesültek a vizsgálat indításáról.

„”Elszomorító, hogy a feddhetetlenségemet ilyen módon megkérdőjelezik. Különösen akkor, ha ez megfélemlítő és nőgyűlölő viselkedéshez vezethető vissza. A családi állapotomra összpontosít. Nem a képességeimre. Nem engedem, hogy ezek az alaptalan vádak beárnyékolják az F1 Akadémia iránti elkötelezettségemet és szenvedélyemet. A lehető leghatározottabban visszautasítom ezeket a vádakat.”- jelentette ki Susie Wolff.