Jean Todt a Ferrari csapatfőnöki széket hátrahagyva az FIA első embere lett, majd az ENSZ globális megbízottja. Elárulta, hogy egyetért Felipe Massa 2008-as bajnoki címe miatt folyamatban jogi lépéseivel. Azzal is, amit Massa állít.

A Ferrari volt csapatfőnöke, Jean Todt egyetértett Felipe Massa álláspontjával, miszerint a vitatott 2008-as Szingapúri Nagydíjat „törölni” kellett volna. Bernie Ecclestone, az akkori F1 tulajdonosa korábban utalt arra, hogy Max Mosley és az FIA néhai versenyigazgatója, Charlie Whiting a 2008-as szezonban tudtak arról, hogy Nelson Piquet Jr szándékosan törte össze autóját Szingapúrban. A Renault manipulálhatta a versenyt. Ecclestone azt állította, hogy ez azért történt, hogy megvédje az F1 imidzsét. Massa a szezon végén egy ponttal, de lemaradt a bajnoki címről. Lewis Hamilton lett a világbajnok. A brazil reméli, hogy a Ferrari támogatja őt a jogi vitában. Ez még nem történt meg, akkori főnöke, Todt szerint a 2008-as Szingapúr Nagydíj eredményét törölni kell.

„Nem fogok belemenni a vitába, de lelkileg nagyon nehéz volt neki. „Talán keményebbek lehettünk volna, amikor a sztori még friss volt. Kétségtelen, hogy a Szingapúri Nagydíjat meghamisították, és törölni kellett volna.”- árulta el Jena Todt.