Max Verstappen elismerte, hogy egy sokkal erősebb Mercedesre számított a 2023-as szezonban. Szerinte a csapat lendülete 2026-ig is kitarthat.

A 2023-as szezonban dominált a Red Bull. Max Verstappen a 22 versenyből 19-et megnyert. Tízet ráadásul sorozatban. A Red Bull egy nagyon gyors és megbízható autót rakott alá. A rivális csapatok ismét félig behúzott kézifékkel kezdték az évet. Az év elején az Aston Martin, a szezon végén a Mclaren jelentett rájuk veszélyt. Verstappen elismerte, hogy különösen a Mercedestől számított erősebb szezonra.

„Nem gondoltam volna, hogy ilyen évünk lesz. Arra számítottam, hogy erős év lesz és sok csata. Ha visszatekintünk az előző szezon végére, akkor különösen a Mercedes kezdett el felzárkózni ránk, és igen, ennél többre számítottam tőlük. Azt elsőre is éreztem, hogy jó az autó, de az első tapasztalataim után eszembe sem jutott volna, hogy ennyit fogok nyerni vele. Ha az autód Bahreinben is jól kezeli a gumikat, akkor mindenhol jól fogja, de az első alkalom után még voltak fenntartásaim.”- árulta el Max Verstappen.