Az FIA a hét elején bejelentette, hogy vizsgálatot indít Toto Wolff és felesége ellen. Összeférhetetlenség merült fel a Mercedes csapatfőnökével kapcsolatban.

Toto Wolff 2013 óta vezeti a Mercedes csapatát. Susie Wolff pedig a Forma-1 kereskedelmi jogainak birtokosai (FOM) által irányított F1 Academy versenysorozat ügyvezető igazgatója lett. A hírek szerint a rivális csapatok panaszt nyújtott be az FIA-nak a házaspár közötti összeférhetetlenség miatt. Szerintük Susie bizalmas információkat is átadhat férjének. Az FIA bejelentette, hogy megvizsgálja az ügyet. A csapatok közben nyilatkozatot adtak ki, miszerint ők nem éltek panasszal. Az FIA szerint nem állhat fenn szabálytalanság.

„Áttekintették a Forma-1-es vezetés F1-es magatartási kódexét és az F1-es összeférhetetlenségi politikáját. Megerősítették, hogy megfelelő védőintézkedések vannak bevezetve az esetleges konfliktusok enyhítésére. Az FIA meg van győződve arról, hogy a FOM megfelelőség-irányítási rendszere kellő biztonsággal bír, ami megakadályozza a bizalmas információk jogosulatlan nyilvánosságra hozatalát. Az FIA megerősítheti, hogy nincs folyamatban lévő vizsgálat egy személy iránt sem és megerősíti elkötelezettségét az integritás és a tisztesség mellett.”- állt a közleményben.