Pierre Gasly hosszú éveket töltött el a Red Bull családban. Idén távozott és az Alpine istállóval állhatott rajthoz. A francia pilóta nem volt túl elégedett az idei szezonnal.

Miután több éven át versenyzett az AlphaTaurinál, Gasly többéves szerződést írt alá az Alpine-nal. A francia pilóta honfitáráshoz, Esteban Ocon-hoz csatlakozott. Tavaly a hatodik helyet szerezték meg a konstruktőri bajnokságban. Mindenki azt várta, hogy az idei évben is jó formát mutatnak. Nem így történt. Az Alpine visszaesett az erősorrendben. Gasly a 11. helyen zárta az egyéni bajnokságot. Elismerte, hogy első szezonja a Forma-1 -ben az alpesi csapatnál „kissé csalódást okozott”. Az év fénypontja a Holland Nagydíjon volt, ahol első dobogós helyezést ért el az Alpine-nel. Annak ellenére, hogy nem úgy alakult a szezon, hogy várta. Ennek ellenére Gasly elégedett a csapatba való beilleszkedésével.

„Meg kell mondanom, nehéz azt mondani, hogy elégedett vagyok a szezonnal. Összességében kiábrándító volt az, ahogy teljesítettünk. Sajátommal elégedett vagyok. Új csapatba kerültem, sokat kellett tanulni, és sok mindent meg kellett szokni. Úgy éreztem, hogy hétvégéről hétvégére sikerült mindent kihoznom az autóból. A csapattal jól dolgoztunk, csak jobb csomagra lenne szükség. Nagyobb teljesítményre lesz szükségünk a következő évben.”- árulta el Pierre Gasly.