Daniel Ricciardo a tavalyi év végén visszatért a Red Bull családhoz. Még idén vissza tudott térni a rajtrácsra. Az AlphaTauri-val versenyezhetett, miután a Red Bull menesztette Nyck de Vries-t. Az ausztrál elismerte, hogy ideges volt a régi csapatához való visszatérés miatt.

Ricciardo úgy döntött, hogy elhagyja a Red Bull családot. 2019-ben új kihívások felé nézett. Csatlakozott a Renault-hoz, majd 2021-ben a McLarenre váltott. A McLarennél végzett munkája nem úgy sikerült, ahogy elvárták tőle. Felbontották szerződését és visszatért a Red Bull-hoz, de csak tartalékos pilótaként. A szezon közepén menesztették Nyck de Vries és a helyére Ricciardo ülhetett. Kicsit feszült volt attól, hogy hogyan fogják majd fogadni régi kollégái a Red Bull-nál.

„A tavalyi év vége volt, a szezon végeztével beugrottam a szimulátorba a Red Bull–nál. Azt hiszem, valamikor decemberben mentem haza karácsonyra. Azért is ideges voltam, mert visszatértem egy olyan környezetbe, ahol tudtam, Christian ajtaja mindig nyitva volt előttem. De nem tudtam, hogy mások mit gondolnak a Red Bullnál arról, hogy visszatérek a családba. Szóval én is egy kicsit ideges voltam ettől.
Nyilvánvalóan azt mondtam nekik 2018-ban, hogy elmegyek. Ennek biztos volt hatása. Valahogy túltettük magunkat rajta. Nem lett rossz vége annak, hogy visszatértem. Beléptem egy olyan csapatba, akik megnyerték a bajnokságot. Arra gondoltam: ‘Ki ez az srác?’Örülni fognak, hogy újra látnak?’Szóval sok olyan dolog volt, ami kis feszültséget keltett bennem. Besétálva a gyárba, határozottan ideges voltam. Másrészt izgatott is voltam, mert úgy éreztem, ez egy új lehetőség. Kivel is nyerhetnék, ha nem velük? Simon Rennie-al sok időt együtt töltöttünk. Akkoriban ő volt a mérnököm. Minden szimulátoros napomat vele töltöttem. A csapatban sokan örültek, hogy visszaértem. Ezért éreztem úgy, hogy olyan, mintha haza térnék. Sok minden történt, ami jó érzéssel töltött el.” árulta el Daniel Ricciardo.