Carlos Sainz szerződése 2024 év végén jár le. A hírek szerint a Ferrari csak 1 éves szerződést kínált Sainz-nak, aki 2 évet írna alá.

A hírek szerint Charles Leclerc több éves szerződést harcolt ki. Egy olasz lap értesülései szerint Sainz még nem tudott közös nevezőre jutni az olasz csapattal. A meg nem erősített hír szerint Sainz két évet szeretne szerződést szeretne. A Ferrari csak egy éves ajánlatot tehetett a spanyolnak.

A Gazzetta szerint a Ferrari szeretné nyitva hagyni a lehetőségeit, hiszen 2025-ben bőven lehetnek mozgolódások a pilótapiacon. Lando Norris szerződése is lejár. Nem is beszélve arról, hogy 2026-ban jelentősen megváltoznak a Forma-1 szabályai. Ez pedig további csapatváltásokat eredményezhet.

Az olasz lap úgy tudja, a Ferrari Charles Leclerc-rel már a lényegi kérdésekben megállapodott, csupán véglegesíteni kell a szerződést: a monacói versenyző 2029 végéig maradhat a csapatnál, ráadásul fizetését gyakorlatilag megduplázták. Az új kontraktust hamarosan be is jelenthetik a felek.