Daniel Ricciardo elárulta, hogy érzelmi hullámvasúton ment keresztül, amikor távozott a Mclaren-től. Kételkedett abban, hogy valaha visszatér? Az ausztrál pilóta egy interjú keretében mindent elmagyarázott.

Ricciardo a 2023-as szezon első felének nagy részét a pálya mellől nézhette végig. A szurkolók egy része csalódott volt, hogy nem láthatta az ausztrált a rajtrácson. Nyáron már hallani és olvasni lehetett olyan pletykákról, hogy Nyck De Vries helyére Ricciardo érkezhet majd, mivel a Red Bull nem volt megelégedve a hollanddal.

Ricciardo új lehetőséget kapott. A Magyar Nagydíjon állhatott először idén a rajtrácsra. A pálya szélén eltöltött idő alatt elgondolkodott, hogy valóban az F1-ben akarja-e folytatni. Az AlphaTauri pilótája egy interjú keretében elárulta, hogy még nem állt készen a visszavonulásra.

„Idén pár versenyen rajthoz állhattam, de úgy érzem ez is kevés volt. Idén csak az volt a fontos számomra, hogy megkapjam a választ. Vajon ezt akarom-e csinálni vagy vissza kell vonulnom? Fel kellett építenem az önbizalmam. Az emberek biztos az mondták:”Rendben, megpróbáltál visszajönni, de meg is sérült. Talán jobb lenne befejezné a pályafutását.’Én soha nem gondoltam erre. Arra gondoltam, hogy rosszkor jött egy sérülés. Szerencsétlen eset volt. De elszántan harcolni szeretnék a mezőny élén. Szóval, ez az év egy hullámvasúr volt, de jól érzem magam.”- árulta el Daniel Ricciardo.