Az 1997-es F1-es világbajnok úgy gondolja, hogy csak akkor lehet a legjobb teljesítményt nyújtani, ha állandó kihívások elé áll egy adott pilóta. A kanadai világbajnok Max Verstappen-t méltatta.

A Forma-1- ben zajló rivalizálás gyakran kihozhatja a legjobbat a versenyzőkből. Olyan extra teljesítményt keresnek, amely változást hozhat a pályán. Christian Horner és Toto Wolff közötti rivalizálás egy példa arra, hogy hogyan motiválhatják a pilótákat jobb teljesítményre.

„Ez az egyetlen módja annak, hogy előrehaladjon. A rivalizálás nélkül visszafelé mész. A múltban a Mercedes könnyen nyert. Ma nem úgy megy nekik, mint pár évvel ezelőtt. Túl sokáig tartott, mire reagáltak a tavalyi autóproblémára. Annyi éven át nyertek és nem számított, hogy az autó tökéletes-e vagy sem. Minden adott volt. Ezért Toto-nak igaza volt. Szükséged van a rivalizálásra. Ezért van a Red Bull még mindig a csúcson, mert Max továbbra is úgy küzd, mintha az utolsó futamon is a bajnokságért harcolna. Ha négy futammal ezelőtt feladta volna, jövőre lassabbak lennének.”- árulta el Jaques Villeneuve.