A mexikói úgy érezte, elérkezett egy kulcsfontosságú pillanat, amely lehetővé tette számára, hogy a szezon végén jobb formába lendüljön. Talán valamilyen szinten ez sikerült is Perez-nek.

A mexikói megsemmisítő vereséget szenvedett Max Verstappentől. Perez fele annyi pontot szerzett, mint a holland csapattársa. Gyenge teljesítménye leginkább az időmérőn mutatkozott meg. Japánban a mezőny végéről rajtolt és kétszer is fel kellett adnia a futamot. A következő versenyeken is mélyponton volt. Mexikóban Leclerc-el ütközött és esett ki a versenyből. A katari verseny, amelyen Verstappen megszerezte harmadik címét, fordulópont volt. Visszament a gyárba, hogy elemezze, hol hibázott a mérnökökkel.

„Igazán mély figyelmeztetést kaptam Katarban, amikor egy hétre visszamentem a gyárba, és részletesen végignéztem az összes mérnökkel, hol hibázok. Sok mindent megértettünk, amit addig nem tettünk meg azért, hogy kompenzáljuk a gyengeségeinket. Valószínűleg rossz megközelítést alkalmaztunk az autóval, és túl sokat próbáltunk kompenzálni az autó beállításával. Szükség volt erre. Hátra kellett lépnünk egyet ahhoz, hogy megnézzük, mi lehet a baj. Attól kezdve a szezon jobbra fordult.”- árulta el Sergio Perez.