Max Verstappen 22 versenyből 19-et megnyert. A holland arról beszél, hogy a Red Bull RB19 volánjánál domináns szezonja ellenére is nyomás nehezedett rá.

A holland pilóta szinte mindent megnyert 2023-ban. 22 versenyből 19-et behúzott. Megdöntötte a legtöbb egymást követő győzelem rekordját is, miután zsinórban tizenegyet szerzett a Miami és az Olasz Nagydíj között. A győzelmek egy része nem volt könnyű, hiszen Monzában és Sap-ban is a középmezőnyből rajtolt. Arra a kérdésre, hogy melyik győzelem volt a legnehezebb a 19 közül, a holland azt mondta a médiának:

„Például a zandvoorti verseny , amikor slicken versenyeztem, és esett az eső.Általában szeretek vizes úton vezetni, de ha vezeted a bajnokságot és kiesel, akkor sok ponttól eshetsz el. Természetesen mindig egy kicsit a határ alatt vezet az ember, de ez bizonyos értelemben veszélyes is lehet. Amikor kint voltam a slickeken, egy kicsit nyomás alatt éreztem magam. Néha olyan versenyzők vannak mögötted, akik gyorsak és nincs vesztenivalójuk. Máshogy gondolkodsz, mikor a bajnoki címért harcolsz. Spa, Zandvoort, de Suzuka is, például nyerni fantasztikus volt. Kiválasztani a legnehezebb győzelmet, nem könnyű.”- árulta el Max Verstappen.