Az Aston MArtin nagyon jól kezdte a 2023-as évet. Fernando Alonso szerint a brit csapat megérdemelt volna egy-egy futamgyőzelmet. Úgy véli, hogy Monacóban erre jó esélyük volt.

Fernando Alonso nagyon jól kezdte az idei évet. A kétszeres bajnok karrierje egyik legjobb szezonjának minősítette a 2023-as évet. Idén nyolcszor állhatott pódiumra. Harmadik legtöbbet az évben a világbajnoki címet megszerző Max Verstappen és csapattársa, Sergio Perez mögött.

Az Aston Martin az év közepén visszaesett. A Mclaren nagyot fejlődött. Lando Norris kétszer annyi második helyet szerzett, mint Alonso. A spanyol szerint a győzelmet így is ők érdemelték volna meg jobban

„Szerintem nyerhettünk volna. Talán Monacóban volt erre a legnagyobb esélyünk. Zandvoortban is összejöhetett volna, ha a piros zászló után jobban elkaptuk volna a rajtot. Voltak apró lehetőségeink. Mindenkinél jobban megérdemeltük volna egy futamgyőzelmet. Csak a pozitívumot látom. Az év közepén szenvedtünk, de az évet erősen kezdtük. Olyan pozícióban találtuk magunkat, amire nem voltunk felkészülve. „A Mercedesszel, Ferrarival kellett harcolnunk, akik hozzá vannak szokva ahhoz, hogy a mezőny élén vannak, miközben mi egy kicsit elvesztünk a fejlesztésekben az év alatt. Emlékszem, hogy mi volt az első benyomásom a csapat autójáról tavaly a szezonzáró teszten Abu-Dzabiban. Ha ott akkor valaki azt mondta volna, hogy ilyen eredményeket fogunk elérni, akkor nem hittem volna neki.”- árulta el Fernando Alonso.