Carlos Sainz örömmel fogadja, ha a Forma–1 folytatja a kísérletezgetést a sprinthétvégékkel annak érdekében, hogy megtalálja a széria számára leginkább megfelelő formátumot.

Hivatalos bejelentés még nem történt, de a sprint hétvégék formátuma újra változhat. Igaz, most csak a lebonyolítás menetrendjét változtathatják meg. A hírek szerint a sprintidőmérő péntek délutánra, a futam szombat délelőttre a nagydíj rajtsorrendjéről döntő kvalifikáció pedig szombat délutánra kerül.

A formátum megváltoztatásán akkor kezdtek elgondolkodni, mikor az idei évben több szakértő és versenyző is szóvá tette, a jelenlegi lebonyolítási rend kissé logikátlan, mami összezavarhatja a nézőket. Az F1 vezetősége reagált a visszajelzésekre. Tavaly növelte a sprinten megszerezhető pontok számát. Valamint törölte azt a szabályt, melynek értelmében a szombati futam döntött a nagydíj rajtrácsáról. Ami a folytatást illeti, a program átrendezése mellett több ötlet is szóba került. Carlos Sainz kijelentette, örömmel veszi, hogy az F1 próbálkozik és reméli, ezután is kipróbál több ötletet is, hogy végül megtalálja a legjobb formátumot.

„Azzal egyetértek, hogy hat sprintfutam elég. Egyetértek azzal a kritikával is, hogy a szombati nap a jelenlegi formájában túl sokat árul el a futamról. Lényegében ez a sprintverseny a nagydíj első szakasza. Ezt most láthatjuk így egyben a tévében, és ez nem tesz jót a show-nak a főfutam szempontjából. El is jutottunk a lényeghez. Jobb lenne, ha szombatonként kipróbálnánk valami mást. Lehetne ez a fordított rajtrács? Vagy az egykörös időmérő? Ez… nem is tudom. De igazából mindegy is. Ha figyelembe vesszük azt, hogy a sprintformátum már magában véve is egyfajta kísérletezgetés az F1-ben, akkor én személy szerint továbbra is szívesen folytatnám a próbálkozást, hogy megtjduk, melyik a legideálisabb formátum. Szerintem az a formátum, ami jelenleg érvényben van, nem az igazi annak felvezetéseként, ami vasárnap jön.”- árulta el Carlos Sainz.