A Mercedes az elmúlt két évben egy gyötrelmes időszakot élt át. Toto Wolff csapatfőnök és vezérigazgató határozottan kitart amellett, hogy továbbra is ő a megfelelő személy a csapat vezetésére.

Két olyan év van a Mercedes mögött, ami nem volt a legkönnyebb számukra. 2014 és 2020 között mindent megnyertek. Két szezon alatt csal egy futamot tudtak nyerni. A 2022-es szabály módosításokból nem jöttek ki jól. Az autó pattogott, az egyenesekben lassúak voltak. George Russell Brazíliában tudott nyerni 2022-ben.

Idén csak egy pole jött össze a Mercedesnek. 2011 óta először olyan évet zártak, amikor egy futamot sem tudtak nyerni. Toto Wolff elárulta, hogy nem gondolkodott el a távozáson. A színfalak mögött sem megy az egymásra mutogatás. Az osztrák szakember a Racingnews365 szaklapnak a következőket mondta:

„Ez olyasmi, amit már 2013-ben bevezettünk. Mi a problémát okoljuk. Nem a csapattagokat. Senkit sem rúgunk ki azért, mert most nem úgy teljesítünk, ahogy szeretnénk. Mindig találunk megoldást. Ha egy részleg nem teljesít, az az én hibám. Akkor nem biztosítottam a megfelelő keretet, vagy nem vettem részt a megfelelő emberek felvételében. Nincs értelme embereket hibáztatni. Mindenki megtesz minden tőle telhetőt. Szóval, a csapat így működik. Erre nagyon büszke vagyok. Elgondolkodtam-e azon, hogy lemondok? Nem. Továbbra is úgy gondolom, hogy a saját szakterületemen hozzá tudok járulni a csapat munkájához.”- árulta el Toto Wolff.