A Bridgestone egykori mérnöke, Ernest Knoors úgy véli, hogy bár Fernando Alonsóval „elég nehéz” lehet dolgozni, legalább ő motivált. Ugyanez nem mondható el Lance Stroll-ról.

Alonso a szezon elején hősömnek nevezte csapattársát. Stroll a szezon előtt megsérült. Nem tudott tesztelni sem. Az első futamon a hatodik helyen végzett. Ám a szezon előrehaladtával Stroll egyre távolabb került a spanyol teljesítményétől. Nem tudta azt hozni, amit Alonso. Katarban dühében a kormányt is kidobta az autójából és a mérnökét is meglökte, miután kiesett a Q1-ben. Két héttel később Amerikában szakértők megkérdőjelezték Stroll jövőjét. Egyáltalán akar-e még Forma-1-ben versenyezni? Még az is felmerült, hogy befejezi pályafutását és tenisz karrierbe kezd. Ez nem történt meg. Az Aston Martin megerősítette, hogy a következő szezonban visszatér a rajtrácsra, ahol ismét Alonso csapattársa lesz. Bridgestone korábbi mérnöke, Knoors úgy véli, Stroll lenne az, akivel nehezebb lenne együtt dolgozni.

„Végső soron ezek a fiúk mind motiváltak a győzelemre, a kemény munkára. Ha Fernando Alonsóval együtt dolgozol, az egy öröm. Ha egy csapatban vagy vele, akkor elég nehéz is lehet, mert mindig a számára legjobb megoldásokat szorgalmazza. Miközben csapatként érdemes olyan megoldásokat keresni, amelyek a legjobbak az egész csapat számára. Általában azokkal az emberekkel, akik motiváltak és arra törekszenek, hogy a legjobbat hozzák ki, mindig jó velük dolgozni. Lance lehet az kettejük közül, akivel nehéz lehet együtt dolgozni. Akik vele dolgoznak jó kapcsolatban vannak vele.”- árulta el Ernest Knoors. Alonso csak dicsérni tudta csapattársát.

„Lenyűgöző volt látni elkötelezettségét és motivációját a csúcsokon és a mélypontokon. Az év elején eltört kézzel, majd a szezon közepén némi nehézséggel annyira eltökélt volt, hogy újra a helyére tegye a dolgokat, és végül megtette. Őszintén szólva meglepetés volt számomra Lance elkötelezettségének és a motivációjának szintje. Szóval ez csak jó hír és jó dolog a csapat számára. Idén nehézségeken ment keresztül.”- jelentette ki Fernando Alonso.