Az Aston Martin öt évet hosszabbít a szaúd-arábiai olajtársasággal. Így a nevük is kicsit más lesz 2024-ben. Fernando Alonso és Lance Stroll az Aston Martin Aramco nevű Forma-1 csapatban versenyez majd a következő évben.

Az Aston Martin 2021-ben elindított egy trendet. A brit csapatnak két névadó szponzora is volt. Az Aramco és a Cognizant névadó szponzoraként tarthattuk számon. A silverstone-i csapat kapcsolatai megerősödtek az Aramco-val. Szerződésüket meghosszabbították és így jövőre már csak egy névadó szponzoruk lesz.

A csapat csütörtökön kiadott közleményében kijelentette, hogy az Aramco kategóriájában a legjobb technológiát fogja biztosítani a csapat számára. Az Aston Martin és az Aramco emellett „közös tudományos, technológiai, mérnöki és matematikai (STEM) kezdeményezéseken dolgozik, hogy inspirálja a jövő fiatal technikusait, mérnökeit, pilótáit.

„Nagyon büszkék vagyunk arra, hogy folytathatjuk és megerősíthetjük sikeres együttműködésünket az Aramcóval.Már most is fontos stratégiai kapcsolatot ápolunk, és a következő öt évre szóló partnerünkként nyújtott támogatásuk világosan mutatja közös ambíciónkat. 2022 óta kulcsszerepet játszottak az Aston Martin Forma-1-es útján. Hozzájárulásuk csak még jelentősebb lesz az elkövetkező években. Több kulcsfontosságú kezdeményezésen dolgozunk együtt, beleértve a fejlett üzemanyagok fejlesztését 2026-ra, amikor megkezdjük a Honda gyári erőforrásokkal kapcsolatos partnerségünket. Az Aramco szakértelme és termékei valóban hozzájárulnak a pályán elért teljesítményünkhöz, és jelentős hozzáadott értéket képviselnek szervezetünk számos más területén, különösen az új AMR technológiai kampuszunkon.”- árulta el Lawrence Stroll.