Az AlphaTauri 2024-ben új néven fog versenyezni, de még mindig a régi becenévvel szerepel az FIA nevezési listáján. Miért van ez így? Mikor tesznek bejelentést?

Az AlphaTauri viharos szezonon van túl. Nyck de Vries-t még a nyári szünet előtt két futammal elbocsájtották. Helyére Daniel Ricciardo érkezett. Az ausztrál pilóta a holland hétvége szabadedzésén megsérült. Így az ő helyét Liam Lawson vette át. A csapatfőnöki székben is változás történt. Franz Tost a szezon után távozott a csapattól.

A szezon alatt már azt is tudni lehetett, hogy jövőre nem az AlphaTauri névvel állnak majd rajthoz. Egyelőre nem tudni 100 százalékosan, hogy mi lesz az új név. Erre a pénteken nyilvánosságra hozott FIA nevezési lista sem adott választ. Ricciardo és csapattársa, Yuki Tsunoda 2024-ben a jelenleg Scuderia AlphaTauri RB néven jegyzett csapatnál fog vezetni, de ez kérdéseket vet fel. Miért nem jelentették be az új nevet? Peter Bayer, az AlphaTauri vezérigazgatója korábban azt mondta a RacingNews365-nek egy exkluzív interjúban, hogy a csapat minden terve már megvalósult. Bayer azt is elárulta, hogy a megállapodás még nem született meg. A csapat még mindig a végső részletek finomhangolásán dolgozik, így a mai napig nem biztos, hogy melyik irányba halad. Milyen néven indulnak 2024-ben? Még nem tudni. Az új név 2024 januárjában, vagy esetleg az új szezon indulásakor kerül nyilvánosságra.

2023-ban a csapatot Scuderia AlphaTauri néven jegyezték be. 2024-re Scuderia AlphaTauri RB ként jegyezték fel. Az ‘RB’ hivatkozás a ‘Racing Bulls’ vagy csak a Red Bull testvércsapatára utal? Valószínűleg 2024 első két hónapjában kapu k majd választ.