Franz Tost sok pilótával dolgozott együtt. Az osztrák szakember idén távozott az AlphaTauri csapatfőnöki székéből. Elárulta, hogy munkássága alatt melyik pilóta nyűgözte le a legjobban.

Franz Tost már jó ide a Red Bull csapat tagja volt. Több éven át a Toro Rosso, majd a névváltoztatás után, az AlphaTauri csapat főkönöke volt. Az 2023-as Abu Dhabi Nagydíj után elhagyta a csapatot. Nyugdíjba vonult. Az AlphaTauri csapatfőnöke, Franz Tost elárulta, melyik pilóta nyűgözte le a legjobban a csapatnál töltött ideje alatt.

Sebastian Vettel a 2008-as Olasz Nagydíjon tudott nyerni a Toro Rosso-val. Pierre Gasly ugyanezt meg tudta ismételni az AlphaTauri-val 2020-ban. 17 pilóta versenyzett Tost csapatában, de az osztrák kiválasztott kettőt, ami a legjobban lenyűgözték őt. A következőket mondta:

„“Most igazságtalan lenne ezt kimondani. Természetesen Max Verstappen vagy Sebastian Vettel az, akik lenyűgöztek. Most ezt mondom, de egyébként a többiek sem voltak rosszak. Amikor hozzánk jöttek, azt kell mondanom, nagyon profi volt a hozzáállásuk. Szorosan együtt dolgoztak a csapattal. Tetszett, ahogy fejlesztették magukat. Sport oldaláról is fontos, de emberi szempontból is. 17 versenyzőből egyikre sem mondanám, hogy rossz versenyző volt. Mindenkinek megvolt a karaktere és erőssége.”- árulta el Franz Tost.