A Mercedes előtt nagy feladat áll. Olyan autót kell építeniük, amivel legyőzhetik a Red Bull-t. Toto Wolff pedig örülne, ha erre nem kellene 2026-ig várni.

2023-ban a Red Bull 22 futamból 21-et megnyert, és 860 pontot szerzett. Miközben a Mercedes 2011 óta először nem tudott futamot nyerni. 409 pontot szerzetek és a második helyen zárták a konstruktőri bajnokságban. A Mercedes egyike azon csapatoknak, akik jövőre szeretnék elkapni a Red Bull-t. Ilyen a Ferrari, a Mclaen és az Aston Martin is. Toto Wolff nem szeretne 2026-ig arra várni, hogy legyőzzék a bikákat.

„Aki a legjobb munkát végzi, az nyer. Ha valaki sokkal jobb munkát végez, akkor (21) versenyt nyer, és ezt nem lehet megállítani. Nekünk, a Ferrarinak és a többi csapatnak jobb munkát kell végeznünk, hogy felvehessük a versenyt a Red Bull-lal, és ha nem tudunk semmit megváltoztatni, akkor az emberek azt fogják mondani a verseny előtt: ‘Már most tudom az eredményt,’Sok évvel ezelőtt történt velünk Lewisszal, de neked csak jobb munkát kell végezned. Nem akarok 2026-ig várni.”- árulta el Toto Wolff.