A téli tesztek előtt minden csapat be szokta mutatni az aktuális versenygépét. A Ferrari az első csapat, amely bejelentette, mikor leplezi le a 2024-es autóját.

A Ferrari az első csapat, mely elárulta, mikor leplezik le a 2024-es versenygépet. Az olasz csapat 2024 február 13-án mutatja majd be az új Ferrarit. Alig több mint két héttel az új szezon kezdete előtt.

Az olasz csapat abban reménykedik, hogy a 2023-as csalósást keltő év után jobb eredményeket érhetnek majd el 2024-ben. Szeretnének több futamot nyerni és felvenni a harcot a Red Bull-al.

A 2023-as évet bizakodva várták. Tavaly ugyanis jól kezdték az évet. 3 futamból kettőt nyertek és harcban lehettek a világbajnoki címért. Idén ennek nyoma nem volt. A Ferrari 2008 óta nem nyert konstruktőri bajnoki címet.

Frederic Vasseur csapatfőnök bejelentette, hogy az új autót február 13-án leplezik le. Részletekbe nem akart belemenni. A 2024-es autót egy nappal korábban mutatják be, mint az ideit. Vasseur elárulta, hogy ennek az volt az oka, hogy az autók szezon előtti tesztelésre való felkészítése szoros ütemterv volt.

„Kicsit korábban van a tesztünk. Így nagy kihívás mindent addigra elkészíteni. Nem volt más lehetőségünk. Úgy gondolom, hogy néhány csapatunk 14-én csinálja ezt. De elég nagy kihívás már Bahreinnek így menni.”- árulta el a Ferrari csapatfőnöke.