A Ferrari főnöke volt az első csapatfőnök, aki szót emelt az FIA által a Toto és Susie Wolff állítólagos összeférhetetlenségével kapcsolatos vizsgálat után.

December 5-én az F1 irányító testülete vizsgálatot jelentett be az F1 egyik főnöke és a FOM alkalmazottja ellen. Állítólag bizalmas információk tudott meg Toto Wolff a feleségétől. Az FIA gyorsan lezárta az ügyet. A vizsgálat lezárta előtt kilenc csapat nyilatkozatot adott ki, miszerint egyikük sem panaszolta be a Mercedes csapatfőnökét vagy feleségét. Frederic Vasseur „kínosnak” minősítette az FIA Toto és Susie Wolff ellen folytatott vizsgálatot. Szerinte ezt másképp kellett volna kezelni. Vasseur elmagyarázza, hogyan kellett volna másként kezelni a vizsgálatot.

„Szerintem mindezek a történetek meglehetősen kínosak a sport számára. A történet egy újságcikkel indult el. Az FIA részéről az lett volna a helyes, ha a második bejelentést még eltolja 24 órával. Így elkerülhette volna a rossz következtetéseket. Minden csapat nagyon egységes volt, és azt hiszem, ez volt az első következtetés számomra. Képesek vagyunk együtt fellépni. Ritka, hogy a Red Bull is támogatja Toto-t. Szóval, ezt figyelembe kell vennünk. Ma sokkal jobb helyzetben vagyunk, mint öt évvel ezelőtt a COVID előtt, amikor aláírtuk a jelenlegi Concorde szerződést. Szem előtt kell tartani, hogy négy-öt csapat majdnem csődbe ment. Ma egyáltalán nem ez a helyzet. Az üzlet sokkal fenntarthatóbb, köszönhetően a költségplafonnak és az áreloszlásnak. Ez a Forma-1 számára a stabilitást hozott.”- árulta el Frederic Vasseur.