Mark Webber elárulta, hogy Oscar Piastri kezdetben tétovázott. Az ausztrál pilóta szerint, ha nem írja alá a Mclaren szerződését, akkor más megtette volna.

Piastri sportba érkezésének híréről lehetett olvasni a legtöbbet a 2022-es szezonban. A Magyar Nagydíj után Alonso bejelentette, hogy távozik az Alpine-tól. A francia csapat gyorsan bejelentést tett, miszerint Oscar Piastri veszi át az ő helyét. Ő ezt cáfolta. Pár héttel korábban Ricciardo szerződését is felbontották. Webber, Piastri menedzsere elmondta, hogy a McLaren volt a legjobb és legreálisabb lehetőség számukra akkoriban. Még akkor is, ha az egyik honfitársát kellett kiszorítania ahhoz, hogy felkerüljön a rajtrácsra.

„Egyértelmű, hogy Danielnek két nagyon nehéz szezonja volt a McLaren-nél. Ha Oscar nem váltotta volna le idén, egy másik pilóta megtette volna. Akkor azt mondta, hogy egy másik ausztráltól veszi át az ülést. Nem kap mindenki lehetőséget az F1-ben. Ez a Mclaren döntése volt. Sokan azt hitték, hogy az idei évre sok lehetőségünk volt. Valójában nem volt. A Mclaren fantasztikus volt. a kezdetektől fogva világos volt, mit szeretnének. Könnyű döntés volt számunkra.”- árulta el Mark Webber.

Piastrit alaposan lenyűgözte a McLarennel végzett munka. Két dobogós helyezés mellett sprintgyőzelmet is szerzett Katarban. Lewis Hamilton-nak sikerült ugyanez még 2007-ben. Ricciarod-nak végül sikerült a szezon közepén újra autóba ülnie. Az AlphaTauri-val állhatott rajthoz. Nyck de Vries helyét vette át.