Minden évnek megvannak a győztesei és vesztesei. A 2023-as szezonban Sergio Perez és az Alpine volt, aki a vesztesek közé tartoznak. Kik kerülhetnek még fel erre a listára?

Az évnek vannak nyertesei és vesztesei is. Az élsport ezen szintjén a 100 és a 99 százalékos teljesítmény között hatalmas különbség van. Tehát kezdjük egy pilótával, aki papíron legalábbis mindent elért, amit a csapata megkívánt, de minden másban csalódást okozott.

Az F1 a nyári futamok felé közeledett. Perez formája viszont visszaesett. Spekulációk szerint a Red Bull Verstappen-re formálta és tervezte az autót. A holland szereti ha az autójának hátsó része könnyebb és alulkorményzott. Verstappen alkalmazkodott az autóhoz. Perez-nek ez nem sikerült. A mexikói pilóta mélyrepülése majdnem az egyéni bajnokság második helyébe került. Ezt a Red Bull sem tolerálta volna.

Az Alpine a senki földjén találta magát. Pontokban jóval megelőzte a mögötte lévőket, de messze voltak az első öt csapattól. A felső vezetés egy tagjának elvesztése egy szezon során szerencsétlenségnek tekinthető. Kettőt elvesztése? Elgondoltató. Mindezt pár hét alatt? Erre már szavak sincsenek. A nyáron Laurent Rossit (vezérigazgató), Otmar Szafnauert (csapatigazgató), Alan Permane-t (sportigazgató) és Pat Fry-t (technikai vezérigazgató) vagy kirúgták, vagy lemondtak.

A Mercedes és a Ferrari is csak magát hibáztatja a 2023-as katasztrofális szezonjáért. A Ferrari Szingapúrban tudott csak nyerni. 45 pontot raboltak a Red Bull-tól. A Mercedes ragaszkodott a nulla oldaldobozhoz. A Ferrari pedig a Red Bull versenygépét próbálta másolgatni. Mindkét csapat egy teljesen új autót tervez 2024-re. Két évet vesztettek az új szabályok bevezetése óta. Minden bizonnyal le vannak maradva a Red Bull-tól. A téli szünet nem lesz elég ahhoz, hogy felzárkózzanak. A Red Bull ezért is tud dominálni. Megoldást kell találniuk, de gyorsan.