Fernando Alonso kijelentette, hogy „jobban élvezi a Forma-1-et, mint valaha. Bevallotta, hogy egy ilyen sorozatban részt venni, nagy áldozatokat kíván.

Alonso 2001 óta versenyzett az F1-ben. 2019-ben és 2020-ban nem indult. Szünetet tartott. Akkor az IndyCarban és a Dakar Rally-n vett részt. Jövőre még mindig ott lesz a rajtrácson. A katari futam lesz karrierjének 400. versenye.

A kétszeres világbajnok pályafutása során hetedszer váltott csapatot. A szezon elején csatlakozott az Aston Martin-hoz és 2013 óta a legjobb szezonját tudhatja maga mögött. Negyedik lett az egyéni bajnokságban. Nyolcszor állhatott fel a pódiumra. Alonso több, mint két évtizede a sportágban van és elárulta, milyen áldozatokat hozott az F1-ért.

„Áldozatokat hozol, és néha tisztában vagy velük, amikor meghozod őket. Van olyan is, mikor csak öt év múlva érzed az áldozataid súlyát. Ezek lehetnek olyan dolgok, amelyeket szívesen csinálnál. A családod és a barátaid, akikkel nem találkozol olyan gyakran, mint szeretnéd. Sokat áldoztam az F1-ért, de nem bántam meg. Nagyon családcentrikus ember vagyok. Szeretek a családommal tölteni az időt. Életemnek ebben a szakaszában azt hittem, hogy már lesz családom és gyerekeim, minden ilyen dolog. Azon kaptam magam, hogy 42 éves vagyok és nincs gyerekem. Ugyanakkor azt csinálom, amit szeretek. Azt csinálom, amiben a legjobb vagyok. Szóval, amikor a tükörbe nézek a reggel, elégedett vagyok azzal, aki vagyok, és amit csinálok. Úgy érzem, jobban élvezem, mint valaha. Máshogy állok a versenyekhez. Ennek nagy része a csapattal kapcsolatos. Nagyon fiatal, nagyon lelkes, és rengeteg jó energia van a garázsban. Ez is motivál. Tapasztalataimnak köszönhetően azt is tudom, hogy mi a fontos és mi a kevésbé fontos. Fontos, hogy a vasárnapi teljesítményre tudjak koncentrálni, jó morál legyen a garázsban. Élvezem a munka minden részét.”- árulta el Fernando Alonso.