A Red Bull és az AlphaTauri 2024-ben szorosabb együttműködésre készül, ami aggodalmakat váltott ki a Forma-1-es kereteken belül. Köztük Ross Brown is aggódik emiatt.

Zak Brown, a McLaren vezérigazgatója aggodalmának adott hangot a Red Bull és az AlphaTauri közötti szövetség miatt. A két csapat 2024-ben szorosabb együttműködésre készülnek. Az AlphaTauri megerősítette, hogy annyi alkatrészt vásárol testvércsapatától, amennyit a Forma-1 szabályzata megenged.

A jövő évre új arculattal is készülnek. Még annak ellenére is, hogy az FIA nevezési listáján Scuderia AlphaTauri RB-ként szerepelnek. Januárban vagy februárban jelentik csak be az új csapatnevet. A Red Bull-lal való szoros együttműködési kötelezettségvállalás közepette Brown kérdéseket vetett fel az AlphaTauri függetlenségével kapcsolatban.

„Nagy aggályaink vannak az AlphaTauri és a Red Bull közötti szövetség miatt. Úgy gondolom, hogy a jövőben ezzel foglalkozni kell. Továbbra is úgy gondolom, hogy a sportnak meg kell tennie egy utat ahhoz, hogy mindenki valóban független legyen. Két közös tulajdonú csapatról van szó, ami más sportágakban nem lenne. Ez sok szempontból előnyös lehet a Red Bull számára. Megvan az oka annak, hogy sok emberüket Olaszországból költöztetik ki. A millió dolláros kérdés, amelyet egyikünk sem tud, az, hogy a Red Bull milyen korán kezdte el fejleszteni a jövő évi autót. Tudjuk, hogy felülmúltuk a többieket a fejlesztési versenyben, és tudjuk, hogy felzárkóztunk. De egyikünk sem tudja, hogy mikor állították le a 2023-as autó fejlesztését, vagy mi értük-e utol őket. Esetleg fejlődnek-e még tovább.”- árulta el Ross Brown.