A Forma-1 rekordszámú, 24 helyszínre utazik a 2024-es szezonban. Sergio Perez szerint a naptár bővítéséről tárgyalásokat kellene kezdeni.

Az elmúlt néhány évben a sportág növelte az egy szezonon belüli futamok számát. Ebben az évben eredetileg 24 versenyt rendeztek volna, de a kínai és az imolai futamot törölték. 2024-ben mindkét helyszín visszatér. Így 24 futamot rendeznek 2024-ben, ami rekordnak számít. Sergio Perez úgy gondolja, hogy a Forma-1 bővülő naptárja rövidebb karriert eredményezhet a Forma-1-ben. A mexikói pilóta aggodalmát fejezte ki a menetrenddel kapcsolatban. Kiemelve, hogy az F1-es személyzet láthatóan kimerült a szezon végén.

„Soha nem emlékszem, hogy az utolsó versenyen láttam ilyen kimerült embereket. Szóval azt hiszem, ezt nagyon komolyan kell vennünk. Fontos a sport számára, a pilóták számára, hogy nyilvánvalóan folytassák ezt a hosszú pályafutást, amit láttunk. Azt akarjuk, hogy a szerelők munkatársai is nagyon hosszú pályafutásúak legyenek. Szóval úgy gondolom, hogy ezt meg kell fontolnunk mennyi versenyt akarunk.”- árulta el Sergio Perez.