A Formula-1 az elmúlt években egyre inkább kiaknázta az amerikai piacot. Michael Andretti arra törekedett, hogy csatlakozzon a sportághoz. Frederic Vasseur úgy gondolja, hogy egy amerikai pilóta értékesebb a sport számára.

Michael Andretti saját csapatával próbál csatlakozni az F1-hez. Az F1 és csapatai tétováztak. Nem biztos, hogy a sportág szeretne egy 11. csapatot a rajtrácson látni. A száguldó cirkusz 2017 óta 10 csapattal vág neki minden szezonnak. A Haas csatlakozott utoljára az F1-hez. Egy maerikai pilóta már van a sportágban, Logan Sargeant személyében. A Ferrari csapatfőnöke,

Frederic Vasseur kijelentette, hogy az amerikai pilóták fontosabbak a Forma-1 számára , mint egy amerikai csapat. Amikor a média munkatársa megkérdezte, van-e elég hely az F1-ben egy 11. csapat számára, Vasseur azt mondta: „Papíron mindig van helyed, kivéve, hogy nem tudsz elmenni Monacóba vagy Zandvoortba, az egy másik történet. De az biztos, hogy van hely egy 11. csapatnak, ha a csapat hoz valamit az F1-be. Beszéltünk a csapat országából származó tudósításokról, de számomra ez nem a megfelelő megközelítés. A megközelítés szerint az F1 sikeres abban az országban, ahol a versenyzők sikeresek. Ha ma megnézed, az F1 egyik legnagyobb sikere Hollandiáé, mert ott van Verstappen. Ez inkább a pilótákon múlik, mint a csapaton és a csapat nemzetiségén. Van Haas, egy amerikai csapat. Ha Andrettiről beszélünk, pontosan ugyanazzal a rendszerrel fognak csatlakozni, mint a Haas. Ha nagyon sikeresek akarunk lenni az Egyesült Államokban, akkor szerintem sokkal fontosabb, hogy sikeres amerikai pilótákat hozzunk, mint egy amerikai csapatot.”- árulta el Frederic Vasseur.