Stefano Domenicali megerősítette, hogy tárgyalások folynak mindkét olasz futam meghosszabbításáról. Szerződésük hosszabbításának feltétele a pályák felújítása. Még el sem kezdték a pályák felújítását.

Stefano Domenicali, a Forma-1 vezérigazgatója növelte a nyomást Monzára, miután az olasz motorsport főnöke azt állította, hogy ideje lenne a pályák szerződését meghosszabbítani. Angelo Sticchi Damiani a múlt hónapban azt állította, hogy az Olasz Nagydíj házigazdája Monza és Imola Emilia Romagna futamának szerződés-megújításáról már megegyeztek az F1-gyel. Míg Domenicali megerősítette, hogy folynak a tárgyalások, úgy érezte, Monzának el kell kezdenie az előre megtervezett felújítási munkálatokat. A felújítási munkálatokat szeptemberben el kellett volna kezdeni.

„Valóban tárgyalunk Monzával és Imolával egy esetleges szerződéshosszabbításról. Jó a kapcsolatom az olaszországi motorsport-szövetséggel. Már decemberben járunk, és a monzai munkálatoknak közvetlenül a nagydíj után el kellett volna kezdődniük, de még nem kezdődtek el. Remélhetőleg hamarosan el fogják kezdeni Tárgyalunk, de konkrét dolgokra van szükség ahhoz, hogy folytathassuk a tárgyalásokat. Ugyanis ha bizonyos dolgok nem történnek meg, akkor nem tudunk tárgyalni. Gyakran beszélek az igazgatóval, Sticchi Damianival, szóval tudom, hogy ők is tisztában vannak ezzel. Haladnunk kell a korral. 2020-ban Imola nagy lehetőséget kapott. Idén sajnos nem tudtunk ott versenyezni az árvíz miatt. Alig várjuk, hogy jövőre is ott versenyezhessünk.”- árulta el Stefano Domenicali.