Lewis Hamilton még két évet biztos marad az F1-ben. A hétszeres bajnok viszont örülne, ha a versenynaptárba bekerülne egy versenyhelyszín, ami talán ‘megkoronázná’ karrierjét is.

A dél-afrikai futam az 1970-es és 80-as években állandó esemény volt, amit a Kyalami Circuit környékén rendezték meg. Az 1993-as futamot Alain Prost nyerte meg. A sportág azon dolgozik, hogy Dél-Afrika visszakerüljön a naptárba. Lewis Hamilton már régóta hangoztatja, hogy örülne, ha a Dél-Afrikai Nagydíj visszakerülne az F1 naptárába.

A tárgyalások az elmúlt néhány évben folynak. A terv az volt, hogy az eseményt a 2023-as szezonra visszahozzák. Ezt elvetették. Túl sok volt benne a politika. Hamilton azonban kijelentette, hogy saját kezébe veszi az intézkedéseket annak érdekében, hogy az afrikai kontinens a jövőben is szerepeljen a naptárban.

„A háttérben azon dolgozom, hogy Dél-Afrika bekerüljön a versenynaptárba. Ez olyan számomra, mint egy álom. Addig maradnom kell, amíg vissza nem kerül a naptárba.”- árulta el Lewis Hamilton.