A Ferrari volt az első, akik bejelentették az autóbemutatójuk dátumát. Őket a Williams és a Sauber követte. A brit és a svájci csapat egy napon leplezi le a 2024-es versenygépét.

Február 21-én Bahreinben az előszezoni tesztek megkezdődnek. Az F1-es csapatok nagy része a hónap jelenén mutatja majd be a versenygépét. A Williams február 5-én, hétfőn tartja meg az idei autóbemutatóját. A Ferrari pedig február 13-án. A közösségi médiában egy posztjuk arra utal, hogy új festéssel és szponzorokkal vágnak neki az új szezonnak.

A Williams sikeres jobb évet tudhat maga mögött, mint 2022-ben vagy 2021-ben. 28 pontot szereztek és a hetedik helyen zártak a konstruktőrök versenyében. Az elmúlt öt szezonból négyszer az utolsó helyen végeztek. Aelx Albon és Logan Sargeant a második szezonjukat tölthetik el együtt, egy csapatban.

A Williams-el egy napon a Sauber is bejelentett autójának mutatójának dátumát. A svájci csapat a harmadik, amely a Williamssel egy napon hozta nyilvánosságra 2024-es bevezetési terveit. Ők is február 5-én leplezik le a 2024-es versenygépet. A csapat névváltoztatáson esett át, mivel Alfa Romeo távozott az F1-ből. Stake F1 Team Kick Sauber néven folytathatják, de nem kizárt, hogy január 1-jén egy új nevet adnak a csapatnak. Valtteri Bottas és Zhou Guanyu marad a csapat két pilótája.

Csapat Dátum Helyszín
Red Bull ?
Mercedes ?
Ferrari Február 13 ?
McLaren ?
Aston Martin ?
Alpine ?
Williams Február 5 ?
AlphaTauri ?
Sauber Február 5 ?
Haas ?