Max Verstappen, Charles Leclerc és Esteban Ocon között egészen a gokartozásig visszanyúló rivalizálásról van szó. Utóbbi pilóta azonban még nem ért el sikereket az F1-ben.

Esteban Ocon remekül vezeti az Alpine versenygépét. Magyarországon nyert már futamot, és Monacoban is állhatott már dobogóra, de a középmezőnyből még nem tudott elmozdulni. Ocon Forma-1-be való debütálása után Max Verstappen és Charles Leclerc is lehetőséghez jutott a száguldó cirkuszban. Utóbbi két pilóta már a gokartos korszakuk óta ismerik egymást. Még az Formula-3-ban is versenyeztek együtt. A hollanddal való rivalizálása a pálya korai napjaira nyúlik vissza, így a 2019-es brazíliai ütközésük még ellentmondásosabb.
Ocon bajnok lett a Forma-3-ban, míg Verstappen együlésesben kezdte pályafutását. A francia a RacingNews365-nek adott exkluzív interjújában kijelentette, hogy szeretne többet versenyezni korábbi riválisaival.

„Ez egy fájdalom, az biztos. Továbbra is úgy dolgozom, mintha minden hétvége után győzelmekért és dobogós helyezésekért mennénk. Újra kell állítanod a célt, és az a célom, hogy minden versenyhétvégén a legjobbat hozzam ki az autóból. Hiszem, hogy ha keményen dolgozom és jól teljesítek a pályán, akkor eljön az én időm. Egy napon lesz egy olyan autóm, amivel versenyezhetek a bajnokságokért és nyerek. Alig várom. Valójában soha nem gondoltam volna, hogy mindannyian eljutunk a Forma-1-be. Valószínűleg ezért sikerült, mert ha az ember elkezdi látni magát ott, ahol szeretne lenni, akkor nem sikerül.”- jelentette ki Esteban Ocon.