Charles Leclerc még nem érte el azt a szintet, amelyet a Ferrarinál várt volna. Olyan helyzetben van, amit egyszer Max Verstappen már átélt.

Charles Leclerc 2020-ban írta alá az újabb öt éves szerződését a Ferrarival. Ez a szerződése 2024 év végén jár le és nem ért el olyan eredményt, amit szeretett volna. Az ilyen hosszúságú meghosszabbítás ritka volt az F1-ben. Kockázatos volt ennyi időre egy csapathoz szerződni úgy, hogy a siker nem volt garantált.

2024-ben a szerződés utolsó évébe lép. Leclerc még mindig nem érte el a Ferrarival a célját. Egy harmadik nyeretlen szezont zár le. A csapat nem fejlődött. Inkább csak visszafelé lépkedett. A harmadik helyre csúszott vissza a konstruktőrök között. Leclerc hasonló helyzetben van, mint Max Verstappen 2016-ban volt.

A Ferrari tavaly ezúttal Mattia Binotto utódjának keresésével volt elfoglalva. Az olasz szakembert azért váltották le, mert nem tudták megnyerni a 2022-es bajnokságot. 2022-ben időnként úgy érezhettük, hogy a Ferrari bokszban sincs a helyzet magaslatán. Túlságosan bízhattak a számítógépekben, vagy egyszerűen nem bíztak önmagukban. Ezek a hibák sokkal kevésbé voltak gyakoriak 2023-ban. Frederic Vasseurt egy kicsit rendbe tette a dolgokat. Ezen a ponton valószínűleg azon tűnődsz, hogy miért éli át Leclerc azt, amit egyszer már Verstappen átélhetett.

A Hamilton-korszakban Verstappen gyakran felállhatott a dobogó harmadik fokára. A holland sok hibát is elkövetett. Főleg a 2018-as szezonban. Ausztráliában megpördült a verseny során, Bahreinben Hamiltonnal, Kínában pedig Sebastian Vettellel ütközött. Azerbajdzsánban Verstappen volt a hibás. Ütköztek Daniel Ricciardo-val. Spanyolországban a VSC alatt Lance Stroll-lal ütközött, és megsérült az első szárnya. A sok hiba nagyban hasonlít arra, amit most Leclerc követ el.