Az egykori nagydíj-pilóta, Marc Surer véleménye szerint, a hétszeres bajnok, Michael Schumacher nemcsak az F1-ben, de a rally világéban is sikeres lett volna.

Schumacher minden idők egyik legnagyobb F1-es pilótája. Ő volt az első ember, aki hét világbajnoki címet nyert. Ezt a számot csak Lewis Hamilton-nak sikerült megismételni. A német pilóta 91 futamgyőzelmet és 68 pole pozíciót szerzett pályafutása alatt. 1994/95-ben először lett világbajnok a Benetton csapatánál. Schumacher sikereinek nagy részét a Ferrarival érte el.

Schumacher 2006-ban vonult vissza először. 2010-ben visszatért. Három évet versenyzett még a Mercedesszel. A 2013 decemberi síbalesetet szenvedett. Azóta nem volt látható a nyilvánosság előtt. Surer – aki 1979 és 1986 között 82 F1-es rajthoz állt – azzal érvelt, hogy az F1 és a rally „nem hasonlítható össze, mert egyszerűen két különböző tudományágról van szó”. Mindazonáltal úgy gondolja, hogy Schumacher olyan tulajdonsággal rendelkezett, amivel a rally-ban is sikeres lehetett volna.

Surer hozzátette, hogy nem tudná eldönteni ki a legjobb német pilóta. Schumacher vagy Walter Rohrl, aki 1980-ban és 1982-ben két WRC-címet nyert. A következőket mondta: „Ez a vezetés remek művészete” – magyarázta. „Michael Schumacher egyszerűen az a szakember volt, aki mindent tökéletesített. Szenzációsan tudott vezetni például esőben is. Tudott alkalmazkodni. Nem félt. Valószínűleg, ha rallyzott volna, akkor a fák sem ijesztették volna meg.”- jelentette ki Marc Surer.