Max Verstappen elárulta, ha rajta múlna, a versenynaptár állandó helyszínévé tenné a Forma–1-ben a 2020-as szezonban beugrós helyszínként szereplő Mugellót.

A MotoGp-ből ismert mugelloi pálya egyszer már szerepelt az F1 naptárában. 2020-ban láthattunk itt F1-es futamot. Beugrós helyszínként került be a naptárba és adott otthont a Toszkán Nagydíjnak (mivel az Olasz Nagydíj már „foglalt” volt, az esemény a régió nevét vette fel). A régi vágású helyszín gyorsan belopta magát a versenyzők szívébe. A 2020-as futam emlékezetes maradt mindenki számára. Főleg az autótörések miatt.

Max Verstappen is benne volt egy incidensben, de a helyszín nagyon megtetszett a holland pilótának. Ha tehetné, az összes helyszín közül ezt hozná vissza a versenynaptárba. Verstappen a következőket mondta: „Mugellót mondanám a pálya vonalvezetése miatt. Rengeteg gyors kanyar van ott, ezek pedig csodásak egy F1-es autóban. Mindig is úgy voltam vele, hogy a 24 versenyhétvége már túl sok. És itt nemcsak magukról a futamokról van szó, hanem minden egyébről, ami körülveszi azokat. Ezek csak még nehezebbé teszik a helyzetet. A marketingtevékenység, a szimulátoros napok, a szponzori kötelezettségek. Nem igazán jut már időm saját magamra.”- árulta el Max Verstappen, aki arról is beszámolt, hogy mivel foglalkozott a szezon utolsó futama után.

„Abu-Dzabi után néhány napig eléggé beteg voltam. Még mindig lábadozom egy kicsit. És akkor természetesen mindezen felül ott volt az utazás is… ami nem igazán segített a helyzetet. Most viszont lesz két szép hetem, amikor egészen egyszerűen kikapcsolhatok. Nem nézem az e-maileket és nem foglalkozom F1-gyel kapcsolatos dolgokkal.”- zárta a holland pilóta.