Nico Hülkenberg nem tagadta a pletykákat. Azt mondhatom, hogy sejtelmesen nyilatkozott. A német pilóta úgy gondolja, hogy majd az idő eldönti, hogy marad a Haas-nál vagy az Audi versenyzője lesz.

Nico Hülkenberg idén tárt vissza az F1 rajtrácsára. A Haas úgy döntött, hogy két tapasztalt versenyzővel vág neki a 2023-as szezonnak. A német pilóta már több éve beugrós versenyzőként nézhette az F1-es futamokat. Ennek ellenére gyorsan alkalmazkodott. Le tudta győzni Kevin Magnussen-t és több kiugró időmérős eredménnyel bizonyította, van helye a királykategória mezőnyében. Teljesítménye és rutinja miatt hamar szóba hozták a mezőnyhöz 2026-ban csatlakozó Audival is. Az Audival való együttműködésről nemrég ő maga is nyilatkozott.

„Ezt csak az idő dönti el. Először lássuk, hogyan alakul az új szezon. Versenyképes autónk lesz? Milyen szakemberek lesznek pozícióban? Lehet, hogy 40 éves korom után is itt leszek? Lewis és Fernando Megmutatják, hogy egy idősebb pilóta is lehet gyors. Alonso most 42 éves, és hogy látom-e, hogy én is versenyzem ilyen idősen? Most vagyok 36, szóval ha ma kell választ adom a kérdésre, akkor: igen.”- árulta el Nico Hülkenberg.