Max Verstappen dominált a 2023-as F1-es szezonban. Ő az, aki a legtöbbet keres ebben a sportágban. Úgy tűnik, hogy a holland pilóta fizetése tovább növekedhet.

Verstappen új és potenciálisan páratlan mércét állított fel. A holland pilóta 22 futamból 19-et megnyert. Idén a Red Bull egy futamot leszámítva minden versenyen győzni tudott. Simán megnyerték az egyéni és a konstruktőri bajnokságot is. Verstappen kétszer annyit pontot szerzett, mint csapattársa, Sergio Perez.

Max Verstappen 70 millió dollárt keresett 2023-ban. Nem meglepő, hiszen jól teljesített az idei évben. A Forbes felfedte a 2023-as F1 10 legjobban fizetett versenyzőjét, akik összesen 258 millió dollárt kerestek. A Forbes számításai a pályán szerzett bevételeken alapulnak. Így az alapfizetést, a bónuszokat, valamint az adott pilóta által esetlegesen élvezett személyes dolgokat nem veszik figyelembe. Verstappen már második éve vezeti ezt a listát. A holland fizetése egy 45 millió dolláros alapbér és 25 millió dolláros bónuszból tevődik össze. A Forbes szerint a háromszoros világbajnok fizetése 2024-ben tovább növekedhet.