Max Verstappen elárulta, hogy saját GT-csapatot akar alapítani, miután kilép a Forma-1-ből. A holland pilóta szeretné segíteni a tehetséges pilótákat.

Ez nem sikerülhet elvárások nélkül. Kijelentette, hogy ő nem szeretne a Red Bull csapatfőnöke lenni. Más kategóriákban minden a teljesítményről szól. A háromszoros világbajnok már régóta világossá tette, hogy a Forma-1-es karrierje nem lesz olyan hosszú, mint Fernando Alonso-é vagy Lewis Hamilton-é. Vannak céljai azon túl, hogy a motorsport élvonalában versenyezzen.

Verstappen korábban tesztelt GT-autókat, és versenyzett a virtuális világban is. Team Redline sim-csapatával pedig a sim-versenyzői közösség egyik meghatározó szereplője. A Red Bull pilótája azonban a valódi csapattulajdonossá akarja terjeszteni vállalkozását, amikor eljön az ideje. Mindezt azután, hogy kilépett az F1-ből. A holland pilóta szeretne segíteni a fiatal tehetséges pilótáknak.

„Igen, ez a célom. Nem feltétlenül én akarok vezetni, de szeretnék valami nagyot építeni, és esélyt adni a tehetséges versenyzőknek. Ez nem azt jelenti, hogy be akarom vinni őket a Forma-1-be, de segíteni akarok nekik a versenyzésben. Annyi olyan sorozat van a motorsportban, ahol jól lehet szórakozni és sikeres lehetsz. Profi autóversenyzőként pedig meg is lehet élni belőle. Nem csak a Forma-1-ben. Nem szeretnék Red Bull csapatfőnök lenni. Más kategóriákban minden a teljesítményről szól. Nem arról, hogy hogy mennyire kötődsz a közösségi médiához.”- árulta el Max Verstappen.