December 29-án lesz 10 éve annak, hogy Michael Schumacher súlyos síbalesetet szenvedett. Ralf Schumacher elárulta, milyen hatással volt rá testvére balesete.

10 évvel ezelőtt a Schumacher család élete megváltozott. A hétszeres bajnok síelés közben elesett és beleütötte a fejét egy sziklába , majd kómába került. 2014 tavaszán engedték ki a kórházból, de a Schumacher már nem az az ember, akit a versenyek előtt vagy után láthattunk. A
Schumacher család ritkán közölt híreket egészségi állapotáról.

A felesége, Corrina a Netflix Schumacher című dokumentumfilmjében kifejtette, hogy „Michael itt van, másképp, de itt” a német családja arra törekszik, hogy megvédje a magánéletét. Ralf testvér. aki az F1-es paddockban sokszor felbukkan, 10 évvel a baleset után nyilatkozott. „Hiányzik az akkori Michaelem. Az élet néha igazságtalan” – magyarázta a Bildnek hatszoros Grand Prix-győztes Ralf Schumacher. „Michaelnek gyakran volt szerencséje az életében, de aztán jött ez a tragikus baleset. Hála istennek, hogy a modern orvosi lehetőségeknek köszönhetően sok mindent meg tudtunk tenni, de mégsem volt olyan, mint korábban. Magamról elmondhatom, hogy a balesete számomra is nagyon rossz és drasztikus élmény volt. De például nem csak nekem, hanem Michael gyerekeinek is: Mick, mint tudjuk, fiatal tinédzserként ott volt. Sajnos az élet nem mindig igazságos, és sok balszerencse is közrejátszott. Michael nem csak a bátyám, hanem az edzőm és a mentorom is volt fiatalabb koromban. Mindent megtanított a gokartról. Lehet, hogy hét év korkülönbség van köztünk, de akkoriban mindig mellettem volt. Együtt gokartoztunk, gyakoroltuk az előzéseket, mindazokat a dolgokat, amelyek fontosak az autósportban. Megadta nekem mindazt a tapasztalatot, amit az elmúlt hét évben megszerzett. Egyszerűen tanulhattam a legjobbtól.”- jelentette ki a német ex versenyző.