Ez az az autó, amely a Nagydíj történetének legdominánsabb gépét fogja követni, de mit tudunk a Red Bull 2024-es RB20-áról. Az F1Hírek összeszedte ezeket az információkat.

A Red Bull ikonikussá vált színeit viseli majd. Az autókon az 1-es és a 11-es szám szerepel majd. A Red Bull hivatalosan még nem jelentette be autóbemutatójának dátumát, de biztos, hogy február 21 előtt teszi ezt majd meg, mivel ekkor kezdődik a bahreini téli teszt.

Tekintettel arra, hogy 2023-ban a Mercedes és a Ferrari sem tudta felvenni a versenyt a Red Bull-al, már a szezon első versenyei után tudni lehetett, hogy ők örülhetnek majd a szezon végén. RB19 fejlesztését korán abbahagyták. A Red Bull a következőt árulta el:

„Nem lesz meglepő, ha elmondom, hogy az új autó a jelenlegi autó továbbfejlesztése lesz. Bátorság lenne eldobni ezt a koncepciót, ugyanakkor előre kell lépnünk. Még tovább kell javítanunk a köridőn. A riválisok a nyomunkban vannak. Ha ők tesznek egy lépést, akkor nekünk nagyobbat kell. Az RB20-ban láthatjuk azt, amit idén megtanultunk. Aztán jövőre Bahreinben meglátjuk, hogy elég jól teljesítettünk-e.”- árulta el Paul Monaghan főmérnök.