Pontosan 10 éve annak, hogy Michael Schumacher életében változás történt. A hétszeres bajnok Franciaországban síelés közben balesetet szenvedett.

A sors legkegyetlenebb forgatókönyve volt. A német hétszeres bajnok pilóta 19 F1 szezonon keresztül ott volt a rajtrácson. 306-szor rajtolt el. Karrierje során a legsúlyosabb balesetében a lába tört ‘csak’ el. 2013-ban Franciaországban síelt. Elesett és beverte a fejét. Azóta szinte semmit sem lehet tudni Schumacher-ről.

Mi is történt?

2013. december 29-én a hétszeres világbajnok Meribelben síelt, amikor a pályán kívül elesett és beütötte a fejét egy sziklába.
Szerencsére ekkor sisakot viselt, de a német súlyos fejsérülést szenvedett. Mesterséges kómába volt. 2014 nyarán tért haza Svájcba, ahol további kezeléseken esett át.

Schumacher felesége, Corinna, valamint gyermekeik, Mick és Gina a Netflix 2021-es dokumentumfilmjében, a Schumacherben döntöttek úgy, hogy először nyilvánosan beszélnek a síbalesetről.

„Természetesen minden nap hiányzik Michael – mondta Corinna. „De nem csak nekem hiányzik: a gyerekek, a család, az apja, mindenki, aki körülötte van. Mindenkinek hiányzik Michael, de Michael itt van. Más, de itt van, és ez erőt ad nekünk.”- árulta el Corina. Beszélt arról is, hogy Schumacher milyen kezelésben részesül.

„Terápiát végzünk, mindent megteszünk annak érdekében, hogy Michael jobban érezze magát. Jól érezze magát. Érezze a családunkat, a kötelékünket. Mindent megteszek. Megpróbálunk családként folytatni, ahogy Michael szerette és szereti, és folytatjuk az életünket. A magánéletünk magánügy. Nagyon fontos számomra, hogy továbbra is élvezhesse a magánéletét, amennyire csak lehetséges, Michael mindig is védett minket, most mi védjük Michaelt. Mindig is azt gondoltam, hogy soha, de soha nem szabad feladni. Még akkor sem, ha csak a legkisebb esélyünk is van.”- jelentette ki Corina.

A baleset óta eltelt évtizedben részleteket tettek közzé Schumacher állapotáról. Nagyon ritka volt az, amikor információt hallhattunk a német ex pilótáról. Jean Todt, a Ferrari főnöke a Schumacher fénykorában az egyik barát, akit meglátogattak, és beszélt arról, hogy Schumacherrel együtt nézi a Nagydíjat, míg Ralf testvér nemrég kifejtette, hogy „hiányzik neki a régi Michael.

A hétszeres bajnokon először szerzett hét bajnoki címet az F1-ben. Egy rekordot még mindig ő tart. Senki sem nyert öt bajnokságot egymás utáni évben.