Gil de Ferran, Indianapolis 500 győztes 56 évesen elhunyt. Brazil sportigazgató, később tanácsadó is volt a McLarennél. A 2003-ban Indianapolisban nyerni tudott.

Rubens Barrichello és David Coulthard ellen versenyzett a brit Forma-3-ban. 2001-ben egymás után szerezte meg a CART címeket. 2000-ben egy kvalifikációs körben beállította a zárt pályás szárazföldi sebességrekordot. A két mérföldes ovális pályán 241,428 mérföld/órás (386,2848 km/h) sebessége továbbra is veretlen.

A 2003-as Penske Indy 500-as sikere után az F1-be láthattuk. A Bar Honda vezetőségébe került, de két évvel később lemondott. 2018 közepén csatlakozott a McLarenhez. A sportigazgatói szerepet töltötte be. Az év elején, a Miami Nagydíjon bejelentették, hogy tanácsadóként visszatér a McLarenhez. Jelen volt a szezonzáró Abu-Dzabi Nagydíjon november végén.

„A McLaren Racingnél mindenki megdöbbent és elszomorodott, amikor megtudja, hogy elveszítettük McLaren családunk egyik szeretett tagját.”- olvasható a McLaren közleményében. „Őszinte részvétünket küldjük Gil de Ferran családjának, barátainak és szeretteinek. Gil fontos és szerves része volt a Racing csapatunknak. Maradandó hatást gyakorolt ​​mindenkire, aki vele versenyzett és dolgozott. Mindenkinek hiányozni fog a McLaren Racingnél.”

A brazil kétszeres CART-bajnok, december 29-én hunyt el. Halálát egy szívroham okozta. Két gyermeket hagyott maga mögött. Anna és Luke-t. A Az F1Hírek mindenkinek részvétét szeretné kifejezni. Őszinte részvétün kGil de Ferran barátainak és családjának.